У четвртак, 06. јуна 2024. године реализован је трећи по реду Дан науке у нашој школи. Ове године концепт Дана науке је био нешто другачији, где је акценат са рада наставника пребачен на рад и активност ученика и то кроз радионице и escape room. Ученици су изразили задовољство овим видом активности. Похвала за наставнике који су учествовали у организацији Дана науке и ученицима који су се потрудили да реше зваки задатак..

У организацији фестивала учествовали су наставници стручног већа природних наука географија (Лана Николић), биологија (Валентина Црногорац), хемија и физика (Наталија Арсеновић) математика (Никола Ћирковић, Светлана Крсмановић), информатика (Ана Палибрк Марковић), техника и технологија (Небојша Поповић) и  енглески језик (Ана Белошевић) и педагог школе Јелена Лукић.

Програм фестивала био је подељен на Увод (презентација – отварање фестивала, уводна реч, упознавање са нашим научницима књижевницима) и са програмом фестивала на коме су сви ученици присуствовали. . Ученици су били подељени на следеће радионице: 1. потрага за благом (ученици шестог два  – сакривање коверата, цртање плана где је коверта са задацима из математике сакривена у школском дворишту, ученици петог разреда потрага за ковертама, решавање задатака на белим таблама у дворишту школе). шести разред друго одељење присустовало је експериемнталној радионици из хемије и физике. Седми разред је решавао задатке из различитих предмета природних наука и енглеског језика  у радионици Ескејп рум,  након те радионице у кабинету за информатику имали су дигитални квиз из предмета природних наука и проглашење победника.  Укупан број ученика који је учествовао у фестивалу износи 72 На крају фестивала имали су могућност да анонимно оцене фестивал. Укупно је 55 ученика дало зелени смајли, 10 жутих и 7 црвених.