Радно време7.30 - 14.00 Пон-Пет

Летопис

29. август – свечана приредба поводом пријема ученика у први разред.

 

01. септембар – пријем ученика и реализација наставе у складу са Смерницама Министарства просвете.

8. септембар – Међународни дан писмености 8.9.обележен је у нашој школи кроз радионице на часовима српског језика и књижевности, а у складу са Смерницама и тематском недељом. Ученици шестог разреда су били изузетно маштовити и заинтересовани за рад.

11. септембар – ученици првог разреда присуствовали су дечијем мјузиклу у Дому културе у Лазаревцу. Мјузикл „Љубав на први поглед“ је извео Пулс театар.

13. септембар – нашу школу посетила је песникиња Данијела Квас, а у оквиру Фестивала хумора за децу

14. септембар – ченици наше школе учествовали су на маскенбалу Фестивала хумора за децу са групном маском „Кап по кап“

15. септембар – обележен је Дан српског јединства, слободе и националне заставе, ученицима је представљена презентација коју је за осмислилка наставница српског језика и књижевности Сенка Стијовић

22. септембар – одржан је РТС крос у нашој школи

 

26. септембар -обележен је Европски дан језика

01. октобар – наша школа изабрана је да учествује у друштвено одговорној кампањи “Безбедност деце на интернету,” коју заједно спроводе компаније Yettel и AppWork.

02. октобар – матична школа је од данас опремељенија за дигитално звоно у матичној школи.

02 – 06. октобар – активности поводом Дечије недеље „Велико срце деце Србије“

04. октобар – Дан школе

09. октобар – представа за ученике млађих разреда „Пази црвено“

11. октобар –  запослени школе су присуствовали обуци у организацији Црвеног крста, на тему евакуације у кризним ситуацијама.

13. октобар – показна вежба евакуације

15. октобар – обележен је Светски дан здраве хране

19. октобар – уређење школског дворишта захваљујући Расаднику из Барошевца и Колубари услуге.

26. октобар – посета Сајму књига – Дан школа

  1. новембар – Ученици нижих разреда из Араповца посетили у Дом културе у Лазаревцу 1.11. 2023. године, у пратњи учитељице Милене Јанковић и том приликом су одгледали позоришну представу „Мала сирена„.

3. новембар – обележен је Светски дан чистог ваздуха

15. новембар – Истраживачи у школама

16. новембар – Светски дан толеранције

22. новембар – предавање полиције за ученике млађих разреда

28. новембар – обука Црвеног крста за ученике виших разреда

29. новембар – предавање полиције за ученике старијих разреда

  1. децембар – предавање за ученике „Физичко васпитање и утицај на здравље – здрави стилови живота“

  1. децембар – Светски дан борбе против АИДС-а

4. децембар – 11. Школски позоришни фестивал – Лана Пантелић

08. септембар – обележен Светски дан писмености ( у кабинету за Српски језик и књижевност одржана је Трибина на
тему ‒ актуелни проблеми поводом Међународнi дан писмености у реализацији стручног већа за друштвене науке)

14. септембар – у оквиру Фестивала хумора за децу нашу школу посетио је песник Урош Петровић

26. септембар – ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА У НАШОЈ ШКОЛИ -Стручно веће друштвене групе предмета
органзовало је угледни час са ученицима старијих разреда

29. септембар – Мајкл Грегори, наставник физике из Француске, у склопу промоције пројекта “Моји омиљени експерименти” посетио је Основну школу “Слободан Пенезић Крцун” у Јунковцу и одржао ученицима старијих  разреда интересантно предавање у циљу популаризације науке међу школарцима. Ову сарадњу остварила је наставница географије Лана Николић.

4-8. октобар – обележена Дечија недеља и Дан школе низом пригодних активности

4. октобар – маескнбал

5. октобар – припредба ученика

6. октобар – изложба ликовних радова

7. октобар – музички дан

8. октобар – спортски дан

26. октобар – обележен је Међународни дан интелигенције

8. новембар – обележен је Дан просветних радника

   

 

20. новембар – обележен је Светски дан детета, наставница Бранкица Перовић је са ученицима млађих разреда направила видео снимак посвећен овом дану

25. новембар – У оквиру пројектне наставе и теме „Јесењи плодови“ четврто један је правило питу од јабука 25. 11. 2022. Претходног часа смо направили рецепт и пописали потребне састојке. . Донели су све састојке и уз помоћ учитељице направили своју прву питу. Била је веома укусна!

30. новембар – у оквиру програма Обогаћеног једносменског рада ученици од петог до осмог разреда у пратњи наставника посетили су Спомен костурницу у Лазаревцу и гледали су филм у биоскопу „Лето када сам научила да летим“.

01. децембар – У оквиру слободне наставне активности Моја животна средина, у четвртак 1. децембра 2022, ученици седмог и осмог разреда представили су резултате пројекта “Еколошки отисак и утисак” у циљу подизања еколошке свести код ученика ОШ “Слободан Пенезић Крцун”.

01. децембар –  обележили смо Светски дан борбе против СИДЕ. Ученици седмог и осмог разреда учествовали су на часу, као и представници Ученичког парламента, током којег су се упознали са појмом, начином преношења болести, начином заштите од болести кроз низ занимљив активности. Час је реализовао педагог школе, Јелена Лукић, а представници Ученичког парламента су направили црвене врпце које су подељење присутним ученицима.

05. децембар – У понедељак, 05.12.2022. године у матичној школи у Јунковцу сви ученици од првог до четвртог разреда присуствовали су луткарској представи „Срећко“ у извођењу Луткарског позоришта „Цврчак“.

13. децембар – Поводом “Фествала науке”, у уторак 13. децембра 2022. године у Центру за културу “Лазаревац” са почетком у 14 часова, одржан је догађај под називом “Експлодирајућа открића” докторанда физичке хемије, Милана Поповића, који је наш највећи научни комуникатор у Србији и шире.

26. децембар – У просторијама матичне школе одржана је Новогодишња представа у изведби Пулс театра за све ученике од првог до четвртог разреда.

28. децембар – организована је Новогодишња журка у вечерњим часовима у просторијама матичне школе за ученике од петог до осмог разреда. Циљ журке је успостављање бољих другарских односа међу децом. Стекли смо утисак да смо у томе и успели, јер су деца срећна и задовољна отишла са журке. Захваљујемо се родитељима на сарадњи и поштовању договора, као и свим мамама које су се потрудиле, спремиле и послале храну.

26. јануар – одржава је приредба поводом обележавања школске славе. Ученици од првог до осмог разреда матичне школе са својим учитељицама и наставницима су припремили пригодан програм.

27. јануар – ученици су са наставницима однели колач и жито у цркву поводом школске славе. Истог дана ученици наше школе су присуствовали Светосавској академији у Центру за културу Лазаревац.

фебруар – Ученици првог, другог и трећег разреда ОШ ,,Слободан Пенезић Крцун“ учествовали су у наградном ликовном конкурсу под називом My Disney Friends у организацији издавачке куће Pearson.

1. фебруар – У среду, 01.02.2023. године одржано је Општинско такмичење у футсалу. Женска екипа наше школе освојила је друго место на овом такмичењу.

02. фебруар – ученици 8. разреда имали су прилику да слушају вебинар на тему „Упознај занимање“ у организацији фондације Темпус.

  

07. фебруар – Поводом Дана безбедности на интернету педагог је одржао квиз на ову тему са ученицима од првог до четвртог разреда у матичној школи. Ученици су проверили своја знања о овој теми и у томе су били успешни.

 

21. фебруар – обележен је Међународни дан матерњег језика

23. фебруар – у млажим разедима матичне школе у Јунковцу одржана је радионица на тему Пубертета.

25. фебруар – на одржаном школском такмичењу у шаху, 25. 2. 2023. године у суботу у ОШ „Диша Ђурђевић“ учествовао је наш ученик шестог разреда  Данило Јовичић.

27. фебруар – обележен је Светски дан бајки кроз радионице „Шта треба знати о бајкама“ и израду паноа, реализоване су разноврсне активности.

 1. март – Ученици 5. и 6. разреда учествовали су на конкурсу  за књигу СТО МЛАДИХ ТАЛЕНАТА ВАШЕГ ОКРУГА 2022-2023” чији је издавач  Културно-издавачки центар Српска кућа Пожаревац.Од шест послатих радова, три су публикована у наведеној публикацији. Ученици који су награђени публикацијом свог рада су:

    • Анђелина Пауновић 5/2
    • Николина Јовичић 5/2
    • Михаило Јаковљевић 6/1

   

08. марта – ученици и ученице петог и шестог разреда учествовали су на Општинском такмичењу из рукомета. Ученице су заузеле друго место.

8. март – Ученици нижих разреда направили су уз помоћ учитељицеа разне поклоне за своје мајке.

 

20. март – холови наших школа су украшени како би пожелели добродишлицу пролећу.

 

1. април – почео је званичан упис ученика у први разред за школску 2023/2024. годину. Као и сваке године и ове године припремљени су симболични поклони за наше будуће прваке.

ђ

3. април –  у оквиру пројекта „Засади дрво“ наша школа добила је две саднице белог бора које су засадили ученици првог разреда у присуству учитељице.

3. април – реализован је планирани излет за ученике од петог до осмог разреда, на релацији Јунковац – Крагујевац – Јунковац. Током овог изледа ученици су имали прилику да посете Шумарице, Народни музеј, Амиџин конак, манастир Дивостиње.

10. април – ученици млађих разреда матичне школе у Јунковцу упознали су се са значајем финансијске писмености
.
16. април – педагог школе Јелена Лукић, одржала је радионицу са ученицима од првог до четвртог разреда на тему „Безбедност на интернету и друштвеним мрежама“. Ученици су проверавали своје знање учешћем у Worwall квизу. Такође, педагог је одржала радионицу са ученицима четвртог разреда под називом „Мали компас за велике људе“, чији је циљ упознавање  ученика са могућим начином реаговања у разним конфликтним ситуацијама.
21. април – ученици и ученице  петог, шестог, седмог и осмог разреда учествовали су на Општинском такмичењу из атлетике. Ученик Данило Јовичић 6/1 освојио је 2. место у дисциплини 300м. Ученик Давид Мијатовић 5/2 освојио је 3. место у дисциплини 300м.Ученик Матеја Ранковић 6/1 освојио је 3. место у дисциплини 60м
22. април – обележен је Дан планете земље.

26. април – у матичној школи у Јунковцу реализован је Дан науке који су посетили ученици нижих и виших разреда наше школе.

мај –  Екипа наше школе на Општинском такмичењу „Шта знаш о Црвеном крсту“ освојила је друго место.

11. јун  – реализована је екскурзија за ученике првог и другог разреда.

септембар – Манифестација у оквиру Дани хумора за децу Смеха деци – ученици су се писмено и ликовно изразили на тему смеха и онога што увек изазива осмех на њиховом лицу, а радове су окачили у својој учионици.

13.09. – ученици су погледали представу Уплакана Катарина у приградском позоришту „Пулс театар“ у Лазаревцу у оквиру манифестације Дани хумора за децу.

04. 10. –  Дан школе, ученици и запослени су обележили овај дан у својим учионицама сходно поштовању епидемиолошких мера које су на снази.

4-8. 10. –  обележили смо Дечју недељу „Дете је дете да га волите и разумете“. Првог дана одржано је предавање о дечјим правима на основу кога смо снимили филм који је постављен на сајт школе и гугл учионице. Другог дана је осликавано школско двориште. Трећег дана су осликаване папирне кошуље „Ово сам ја“. Четвртог дана је израђен пано о школским правилима и кућном реду школе. Петог дана прваци су примљени у Дечји савез пошто су им четвртаци уручили пригодне честитке.  Правили смо „Јесењи кутак“ у холу школе како бисмо оплеменили наш простор. Заједничким снагама родитеља, деце и учитеља наш хол је заблистао јесењим бојама.

11. 10. –  је одржан Дан под маскама у којем су се ученици одлично забавили.

16.10. – обележен је Светски дан  хлеба, када је одржано предавање о важности хлеба, његовој производњи. А ученици и њихови родитељи су се потрудили да предавање употпуне пецивима.

20. 10. –  прочитан је проглас поводом ослобођења Београда у Другом светаком рату.

29. 10. –  одржано је такмичење из атлетике међу ученицима млађих  разреда. Тимски и здрав такмичарски дух обојили су тај дан.

06. 11. – обележен је дан рођења Вука Стефановића Караџића објављивањем слика и информација у гугл учионицама.

26. 11. –  одржано је такмичење у гимнастици међу ученицима млађих разреда – у здравом телу је здрав дух.

03.12. –  Школско такмичење из математике одржано  је за ученике од трећег до осмог разреда.

децембар – правили смо „Зимски кутак“ у холу школе како бисмо оплеменили наш простор. Заједничким снагама родитеља, деце и учитеља наш  хол је заблистао  новогодишњим сјајем.

10. 12.  – обележено је 60 година Нобелове награде Иви Андрићу, када је одржан и јавни час посвећен Иви Андрићу наставнице српског језика Сенке Стијовић.

21.12. – ученици су имали прилике да уживају у новогодишњој представи приградског позоришта из Лазаревца које је гостовало у нашој школи „Откачена новогодишња бајка“.

28.12. – одржан је јавни час „Бадњи дан и Божић у хришћанском свету“ који су реализовале наставнице Сенка Стијовић, Драгана Протић и Ана Белошевић.

27.01. – обележена је школска слава „Свети Сава“. Ученици и учитељице су у сарадњи са педагогом направиле кратке филмиће.

08. 09. – обележен је Светски дан писмености у одељењу II 1 / IV 1. Ученици другог разреда су мали задатак да одабрани текст пишу писаном ћирилицом, а четврти разред писаном латиницом. Српско писмо ћирилица је проглашено за најсавршеније писмо у свету.

14. 09. – у оквиру Фестивала хумора за децу „Смеха деци„ написани су  литерарни радови ученика и цртежи који су изложени на паноу у учионици под слоганом „Смех је најбољи лек“.

22.09. –

Драги ученици наше школе, ако пазимо на себе, пазимо и на друге!
Носимо маске, дружимо се и учимо уз поштовање физичке дистанце и уз препоручене здравствено-хигијенске мере.
Необично је, не и једноставно, али је неопходно за добро свих и зато хвала свима који поштују препоручене мере!

Како још можемо очувати и поспешити своје здравље и здравље других, можете погледати у едукативним видео материјалима које је UNICEF осмислио за сву децу!

„Како да се  заштитиш од корона вируса“ – https://www.youtube.com/watch?v=X_hq-IknkaU
„Како да правилно опереш руке“ – https://www.youtube.com/watch?v=R6tEQm-si34
„Како да очистиш играчке“ – https://www.youtube.com/watch?v=v4BNWmh7GPc

01.10.2020. г. –  Фестивал литерарног стваралаштва ФЕЛИС

Представљамо вам ученице:
 Анђелију Јаковљевић,
– Марију Бранковић,
– Емилију Пантелић,
– Ану Мијатовић

и Кристину Петровић која је са својим текстом освојила Прво место у категорији -Деца ствараоци.
Поносни смо на све ученике који су учествовали на Фестивалу литерарног стваралаштва ФЕЛИС.

04. 10. – Дан школе. У понедељак 5. октобра примљени су прваци у Дечји савез. Октобар је за нама и обележило га је неколико интересантних и значајних активности.
Дан наше школе 04.10.2020. није обележен у маниру претходних година. Међутим, учитељи и наставници су се потрудили да кроз свој рад, односно наставу, прожму значај Дана школе и заједништва.
Пригодном презентацијом коју је припремила наставница српског језика и књижевности – Сенка Стијовић, успели смо да фотографијом, информативним и инспиративним текстом ипак значајно обележимо Дан основне школе „Слободан Пенезић Крцун“ за школску 2020/2021. годину.

5-9. 10. – обележена је Дечја недеља. Одржано је предавање о дечјим правима, даривани су прваци „Четвртаци првацима“,  нсаправљен је  „Јесењи кутак“ у холу школе, украшаване су учионице (јесен), уживало се гостовању писца и певача, израђивали маске.

8. 10. – текуће године нашу школу посетио је песник Тоде Николетић у оквиру Дечје недеље чиме нам је указао част и поштовање. Ученици су били веома заинтересовани за интеракцију са њим, добро су се забавили и нешто ново научили. Његово присуство обогатио је певач Бранко Росић.

15. 10. – обележен је Светски дан чистих руку у одељењу II 1/IV 1. Ученици су потврдили оно што су већ и знали – да је чистоћа руку пола здравља.

26.10.2020. г. – Међународни дан школских библиотека

Међународни дан школских библиотека обележен је и у нашој школи!
Добра сарадња школских библиотекара са наставницима подстакла је ученике да осмисле и у разним техникама израде идејна решења за корице своје омиљене књиге.
Захваљујемо се професорима разредне наставе Драгани Аврамовић и Милени Симић, и наравно њиховим вредним ученицима.

30. 10. – одржано је такмичење из атлетике међу ученицима млађих  разреда. Тимски и здрав такмичарски дух обојили су тај дан.

Свакодневно се обавља уређење животног простора „Чишћење учионице“ .

06. 11. –  обележен је дан рођења Вука Стефановића Караџића; направљен је пано и учествовало се у изради куће и окућнице коју су реализовали ученици I 1/ III 1.

Израђен је пано о Вуку Караџићу. У знак захвалности овом великом човеку ученици III-3 обележили су 233 године од рођења Вука С. Караџића. Његова слава и даље живи иако су више од два века прошла од дана његовог рођења. Одгледали смо презентацију као осврт на животни пут и Вукова дела.

 

06.11.2020. г. – Обележен је дан рођења Вука Стефановић Караџића

Живот, рад и значај Вука Стефановића Караџића кроз интересантну и садржајну презентацију -представљају нам наставница српског језика и књижевности Сенка Стијовић и ученици осмог разреда, као продукт свог активног учења кроз обогаћени једносменски рад.

Презентацију можете погледати кликом на следећи линк:
http://osslobodanpenezickrcun.nasaskola.rs/downloadc/29/Prezentacija/

20. 11. –  одржана је радионица поводом Међународног дана детета. Деца су наше највеће благо. Разговарали смо о правима детета, о условима живота, направили плакат са осликаним  дечјим рукама који нас подсећа да су деца та која покрећу живот.

27. 11. – одржано је такмичење у гимнастици међу ученицима млађих разреда. „У здравом телу, здрав дух“.

21.12.2020. г. – Доста су свету једне Шумарице

Са поносом Вам представљамо рад нашег ђака-четвртака,
ученика учитељице Весне Јовановић, који је освојио другу награду за свој литерарни рад.
Прочитајте и Ви његове стихове и послушајте поуку његове песме.

Чини добро, не кај се

Причали су стари наши
ко зло чини, зла се плаши.
Што да светом, мржња влада,
па недужно дете страда.

Нек’ ти срце меко буде,
и усрећи друге људе,
Није битна боја коже,
кад се добра дела множе.

Шта посејеш, то и жањеш,
немој да се после кајеш,
За хуманост време нађи,
да ти живот буде слађи.

Добро чиниш па се надаш
да се дигнеш и кад падаш.
Само добро, злобу мења
и судбину поколења.

Михаило Јаковљевић IV3

Зимска декорација – Учионицу и ходник школе у Миросаљцима је красила зимска декорације. Изложени су предмети и радови ученика који су израђени на ликовној секцији.

 

У јануару смо обележили Дан матерњег језика и закључили да се морамо што више трудити да причамо исправним матерњим језиком. Обележили смо и школску славу пригодним ликовним радовима, паноом и информацијама у гугл учионици о нашем архиепископу Светом Сави.

05.02. –  Школско такмичење из математике које је одржано у матичној школи.

* Међународни дан матерњег језика обележава се 21. фебруара. Низом активности дали смо свој допринос у обележавању значајног датума. Све активност смо реализовали кроз предмете српски језик, ликовна и музичка култура.

Ученици су својим радовима на тему „У сусрет пролећу – Витезово пролеће“ учествовали на конкурсу. Обележили смо и Светски дан шума говорећи о њиховом значају и истичући колико је наша земља богата шумама. Ђачки парламент је одржао предавање о вршњачком насиљу и болестима зависности.

Ученици III/3 су се прикључили акцији обележавања Дана борбе против вршњачког насиља (Дан розих мајица). Обележавање овог дана има за циљ промовисање толеранције, емпатије, прихватање и поштовање различитости, развијање сарадње и оснаживање за ненасилно решавање конфликата, као и превенцију вршњачког насиља и буђење свести о тој теми.

Дана 24. фебруара 2021. год. кроз игре и активности, обучени у розе или са детаљем у розе боји, обележили смо Међународни дан борбе против вршњачког насиља, познатији као Дан розих мајица. Стварали смо сигурно и подстицајно окружење, негујући атмосферу сарадње, уважавања и конструктивне комуникације.

„Дан розих мајица“ обележава се последње среде у месецу фебруару. Ученици Вршњачког тима и Ученичког парламента су се удружили и у матичној школи у Јунковцу направили кутак који нам појашњава штетни утицај насилних поступака, тј. облика насиља, али и механизме тј. начине, како и уз чију помоћ се можемо одбранити, али и борити да би се изборили заједно за срећно и безбрижно детињство, другарство и живот.
Ученици у ИО у Араповцу и ИО у Миросаљцима су се са својим учитељицама потрудили да на креативан начин „обуку“ розе мајице са порукама подршке, које су писали сви ученици наше школе, као превентивни савет, као знак подршке али и борбе у којој истичу: „Друг није мета“!

У марту су припремали дарове за наше мајке – честитке.

* Радионица “Рециклажа“ у оквиру обележавања Светског дана планете Земље. Ученици су обележили Дан планете Земље низом активности, разним едукативним и креативним садржајима и тако прославили рођендан наше планете Земље. Дискутовали смо о Земљи, разматрали и предлагали решења о смањењу загађења и очувању животне средине. Одгледали смо едукативне видео садржаје на тему очувања планете, разговарали смо о начинима како можемо допринети очувању наше плаве планете, певали песмице,…

У априлу је обележен Дан здравља говорећи о правилној исхрани, хигијени тела и простора и штетности алкохола, опијата и цигарета. Обележили смо и Светски дан књиге посетом библиотеци наше школе, презентовањем омиљене књиге и илустрацијом истих.

У мају је обележеен Светски дан Цевеног крста гледајући занимљиве и поучне документарце на ту тему. Четврти разред је учествовао у Тимским играма. Ученици млађих разреда матичне школе учествовали су у „Играма без граница“ и „Смотри рецитатора“. Сви су се забавили и научили нешто ново једни о другима.

11.09.2019.г. – обележен је Дан писмености у матичној школи у којем су учествовали сви ученици млађих разреда. Овај датум обележили су и ученици првог разреда из Миросаљаца. Сви ученици млађих разреда су учествовали матичне школе су учествовали у радионици изведеној том приликом. Заједничким снагама израдили смо пано „Без по муке иде нам од руке“.

16.09.2019. – ученици првог разреда присуствовали су представи „Пепељуга“ у Центру за културу Лазаревац у изведби Алексиначког аматерског позоришта, у оквиру Фестивала хумора за децу.

18.09. – у оквиру Фестивала хумора за децу школу је посетио песник Дејан Алексић чиме нам је указао част и поштовање. Ученици су били веома заинтересовани за интеракцију са њим, добро су се забавили и нешто ново научи.

Септембра 27. обележен је Светски дан туризма у одељењу II 1. Ученици млађих разреда матичне школе су на занимљив и дигиталан начин пропутовали свет.

Сваког 4. октобра обележавамо Дан школе. Ове године су ученици имали заједничко дружење и спортски дан. Пуно смеха, навијања и радости је било на њиховим лицима. Тада су свечано примљени прваци у Дечји савез.

Октобра 7-11. обележили смо Дечју недељу. Одржано је предавање о дечјим правима, ученици су цртали по дворишту, изведен је Дан под маскама

Октобра 15. обележен је Светски дан чистих руку у одељењу IV 1. Ученици су потврдили оно што су већ и знали – да је чистоћа руку пола здравља.

Октобра 25. одржано је такмичење из атлетике међу ученицима млађих  разреда. Тимски и здрав такмичарски дух обојили су тај дан.

Новембра 5. у Дому културе у Лазаревцу смо одгледали представу „Није лако бити дете“ гостујућег Шабачког позоришта. Ово је уједно био и пројекат „Позориштанце“ у оквиру Пројектне наставе.

Новембра 7. обавили смо уређење животног простора „Чишћење дворишта“

Новембра 29. одржано је такмичење из атлетике.

Децембра 13. организован је Полигон саобраћаја у нашој школи. Ученици су се забавили, добили возачке дозволе и научили како се правилно прелази улица.

Децембра 17. организована је радионица за родитеље у оквиру Пројектне наставе у одељењу првог разреда.

Децембра 24. нашу школу посетило је гостујуће позориште „Пулс театар“ из Лазаревца. Представили су се представом „Новогодишње лагарије“. Ученици су уживали и активно учествовали у представи. Ништа мање нису уживали и учитељи. Глумци су били фантастични.

Децембра 27. одржан је Новогодишњи вашар у Јунковцу. Учешће су узели ученици млађих разреда. Вредно су радили и представили своје производе. На овај начин су схватили да се заједничким трудом и радом може доста постићи. Сарадња, тимски рад и залагање доводе до јачих осећања и повезаности међу ученицима.

Јануара 21. одржан је час науке у организацији наставница хемије, физике и географије. Ученици млађих разреда су били одушевљени огледима.

Јануара 24. обележена је школска слава пригодним програмом. Ученици млађих разреда спремили су рецитације и скечеве. Заједно са вероучитељем отпевали  песму посвећену свецу. Приредба је била добро организована и припремљена. Сви ученици су уживали. И сви су били поносни што су имали част да одају почаст нашем Светом Сави.

28.01.2020. – Посета цркви у Јунковцу – Ученици наше школе 28.01.2020. године посетили су цркву у Јунковцу поводом обележавања школске славе „Свети Сава“.

30.01.2020. г. – Ученица шестог разреда Кристина Петровић освојила је друго место у области литерарног стваралаштва на Светосавском ликовно-литерарном конкурсу.

Наставници српског језика и књижевности Сенки Стијовић додељена је Захвалница за успешну дугогодишњу сарадњу на реализацији светосавског ликовно-литерарног конкурса.

15.03.2020. г. – проглашење ванредног стања и прелазак на наставу на даљину од 17.03.2020. године.

19.03.2020. г. – обавештење за родитеље о приступачнијем виду рада и приступа садржајима за рад преко школског сајта

23.03.2020. г. – Књига је најбољи пријатељ, нарочито у време какво је данас искористите слободно време и читајте што више. Препоручујемо да посетите следеће сајтове:

digitalna.nb.rs
digital.bms.rs

www.bgb.rs

digitalna.bibliotekalazarevac.org.rs

www.stadacitam.rs

Значајни датуми и активности који су обележени и реализовани код ученика млађих разреда:
08.09.2018. г.  – обележен је Дан писмености
13.09.2018. г. – одржана је представа Пулс театра „Зеколовко“, као и дружење са песником Тоде Николетић
14.09.2018. г. – одржана је Смотра маски
22.09.2018.г. – ученици наше школе присуствовали су представи „Три великана“
29.09.2018.г. –  одржан је Јесењи крос
02.10.2019.г. – предавање о дечијим правима и обавезама у оквиру Дечије недеље
04.10.2018.г. – одржана је приредба поводоом Дана школе
06.10.2018.г. – сликање у школском дворишту у оквиру Дечије недеље
13.10.2018. г. – обележавање Дана чистих руку
16.102018.г. – заједничко одржавање часова трећег разреда у матичној школи предвиђено Акционим планом
17.10.2018.г. – заједничко одржавање часова трећег разреда у подручној школи у Араповцу предвиђено Акционим планом
18.10.2018.г. – заједничко одржавање часова трећег разреда у подручној школи у Миросаљцима предвиђено Акционим планом
20.10.2018.г. – Одржано је такмичење у атлетици

01.11.2018.г. – Посета Међународном сајму књига у Београду

01.11.2018.г. – Марија Стевановић, ученица осмог разреда, освојила је друго место на Градском такмичењу у Београду у категорији 50m прсно.

15.11.2018.г. –  Чепом до осмеха – удружење Чеп за хендикеп и ОШ „Слободан Пенезић Крцун“, остварили су сарадњу. Позивају се ученици и родитељи да се прикључе акцији. На овај начин помажемо особама са хендикепом набавком ортопедских помагала. Они ће моћи лао да обављају своје свакодневне радње, а ви ћете бити срећни јер сте неком помогли и донели осмех на лице!

20.11.2018.г. – обележен је Светски дан детета – Светски дан детета је годишњи међународни догађај. Установљен је од стране Генералне скупштине Уједињених нација 1954. године са циљем да се у свим државама слави истог дана. Осмишљен је да промовише међусобну интеракцију међу децом и добробит деце у свету. Овај значајан датум ученици у нашој школи обележили су „Зидом пријатељства“. Циљ „Зида пријатељства“ је подстицање ученика да успостављају квалитетне другарске односе и смањење конфликата међу децом.

01.12.2018.г. – обележен је Светски дан борбе против сиде – Светски дан борбе против сиде обележава се сваког 1. децембра и то је прилика да се људи широм света уједине у борби против АИДС-а, као и да покажу подршку према људима који живе са АИДС-ом. У нашој школи овај дан обележили смо 3. децембра презентацијом и едукативним филмовима о овој теми, којима су присуствовали ученици 8. разреда.

04.12.2018.г. – Сусрет са природом IV3 – ученици одељења IV3 подручне школе у Миросаљцима у оквиру групног рада направили су плакат. Задатак им је био да представе природу Србије, ретке и угрожене врсте биљака и животиња. Ученици који су учествовали у изради самог плаката су Андреј Марковић, Ивана Димитријевић и Кристина Дракулић.

15.12.2018.г. – одржано је такмичење из гиманстике

17.12.2018.г. –  Новогодишње уређење школе


25.12.2018.г.- ученици школе просуствовали су представи Пулс театра „Новогодишња збрка“
29.12.2018.г. – одржан је Новогодишњи вашар
19.01.2019.г. – одржано је Школско такмичење из математике
26.01.2019.г. – одржана је приредба поводом прославе школске славе

05.02.2019.г. – Анђелија Јаковљевић, ученица шестог разреда освојила је 3. Место за литерарни рад на међународном конкурсу Светосавски међународни књижевни конкурс, за исти рад освојила је и 1. на Светосавском конкурсу који је расписала Шабачка епархија, Црквене општине Лазаревац.

05.02.2019. г. – Ученици одељења IV3 Сара Степановић, Нина Митровић, Ивана Димитријевић и Андреј Марковић освојили су 1. место за групни рад на Светосавском конкурсу у области ликовног стваралаштва.

05.02.2019. г. – Друго место на Светосавском конкурсу, Црквене општине Лазаревац, добила је и ове године Теодора Стевановић, ученица VIII разреда.

21.02.2019.г. – обележен је Међународни дан матерњег језика

01.03.2019.г. – Наша школа је имала част да буде домаћин 7. међународног HIPPO такмичења из енглеског језика. ОШ ,,Слободан Пенезић Крцун“ је у петак 1. марта 2019. године била домаћин прелиминарне рунде 7. међународног такмичења из енглеског језика под називом Hippo 2019 – English without borders које организују Global Hippo Association и Gatehouse Awards.
У организацији првог круга овог такмичења учествовалису наставници енглеског језика ОШ ,,Слободан Пенезић Крцун“. Поред ученика из наше школе, угостили смо и ученике из ОШ ,,Милорад Лабудовић Лабуд“ из Барошевца, ОШ ,,Диша Ђурђевић“ из Лазаревца, ОШ ,,Рудовци“ из Рудоваца и ОШ ,,Вук Караџић“ из Степојевца. Такмичило се укупно 68 ученика од 4. до 8. разреда и то у четири категорије – Hippo Little (3. разред), Hippo 1 (4. и 5. разред), Hippo 2 (6. разред) и Hippo 3 (7. и 8. разред). Сви ученици су добили сертификат за учешће, а најбољи ће се пласирати у следећи, полуфинални круг такмичења који ће се одржати 29. и 30. марта 2019. године. Резултати првог круга биће објављени до 11. марта и комплетна листа свих резултата може се видети на следећој адреси http://www.hippo-competition.org/index.html. Ради лакшег и бржег сналажења, сви учесници такмичења могу појединачно проверити своје резултате тако што ће унети своју шифру или личне податке у назначена поља на следећем линку http://soa.hippo-competition.org/.
Захваљујемо се и наставницима енглеског језика Мирки Романовић, Александри Милић и Марији Ђоковић који су довели своје ученике и учествовали у реализацији такмичења.

02.03.2019.г. – У Лазаревцу одржано је Општинско такмичење из математике. Ученици наше школе остварили су следеће резултате:

V  разред
– Милија Костић IV1                32 бода
– Ивана Димитријевић IV3       21 бод
– Андреј Марковић IV3            10 бодова
– Јана Јаковљевић IV3             8 бодова

V разред
– Андреа ранковић V1              25 бодова

08.03.2019.г. – одржана је радионица поводом Дана жена

11.03.2019. г. – Резултати са Општинског такмичења

Општинско такмичење из историје

Ученица 5. разреда Адреа Ранковић са 47 поена освојила је друго место и пласирала се на Градско такмичење. Андреа је једина ученица 5. разреда која се у читавој општини пласирала на Градско такмичење.
Ученик 7. разреда Ђорђе Ивковић освојио је 30 поена.

Општинско такмичење из географије

Ученик 8. разреда Вељко Бранковић освојио је друго место и пласирао се на Градско такмичење.
Ученице 8. разреда Марија Стевановић и Јована Јовановић освојиле су треће место.
Ученици 7. разреда Исидора Арсенијевић и Ђорђе Ивковић освојили су треће место.

Општинско такмичење из биологије

Ученици 8. разреда Марија Стевановић  (79 бодова) и Вељко Бранковић (68 бодова) нажалост нису се даље пласирали.
Ученик 7. разреда Ђорђе Ивковић освојио је 51 бод.

Похваљују се сви ученици који су учествовали на Општинском такмичењу.

18.03.2019.г. – Ученица 5. разреда Андреа Ранковић освојила је 1. место на Општинском такмичењу из језика и језичке културе!!!

Андреа је на такмичењу освојила 19 од 20 бодова и пласирала се на Окружно такмичење, које ће бити реализовано у току априла.

21.03.2019.г. – одржана је радионица поводом Дана поезије

26.03.2019.г. – У матичној школи у Јунковцу учении млађих разреда обележили су Светски дан вода.

Ученици млађих разреда, заједно са учитељицама на симболичан начин обележили су Дан вода тако што су скупљали отпад у школском дворишту.


30.03.2019.г. – одржан је Ускршњи вашар

06.04.2019. г. – Ученица петог разреда Андреа Ранковић освојила је II место на Окружном такмичењу из српског језика и III место из историје. У суботу, 06.04. 2019. године одржано је Окружно такмичење из српској језика у Београду, где је наша ученица петог разреда Андреа Ранковић освојила II место.
У недељу, 07.04.2019. године одржано је Окружно такмичење из историје у Београду, где је Андреа Ранковић освојила III место.
Све честитке и похвале за нашу ученицу Андреу Ранковић.

10.04.2019.г . – обележен је Светски дан здравља ликовном изложбом
23.04.2019.г. – обележен је Светски дан књиге

– Светски дан књиге у нашој школи обележили смо тако што су ученици донели своју омиљену књигу и показали је својим другарима. Циљ ове активности јесте подстицање деце да читају, а самим тим и подстицање њиховог интелектуалног развоја, проширивање фонда речи, стицање нових знања. Нешто више о овој теми можете прочитати у одељку Реч педагога на тему „Значај читања за развој деце“, а фотографије са ове активности  можете погледати у галерији.

Одгајати дете тако што ћете му усадити љубав према књигама и читању је дугорочна инвестиција од које ће малишан имати вишеструке користи. То је уједно једна од најбољих особина које можете да му пренесете.
Деца која читају постају људи који мисле.


08.05.2019.г. – обележен је Светски дан Црвеног крста

09.05.2019. г. – Мај месец математике – Ученици наше школе учествовали су у радионици која је реализована у Модерној галерији у Лазаревцу поводом манифестације „Мај месец математике“.

10.05.2019. г. – Наставница српског језика Сенка Стијовић и наставница историје Љиљана Белошевић, заједно са ученицима одржале су јавни час на тему Срби и њихово окружење у позном средњем веку, Срби у народној књижевности.

Циљеви часа:
•  образовни : понављање, хоризонтално и вертикално повезивање стечених знања о Србији до краја Српског царства, као и повезивање са другим предметима. ца
– Истицање улоге народног певача, хроничара породице Немањића.
•  васпитни: развијање интересовања за историју српске средњевековне државе. династију Немањића, српску културу и развијање поштовања према културним и историјским споменицима и њиховом очувању
– Развијање љубави према нарној књижевности и њихов развој;
•  функционални: оспособљавање ученика за самостално излагање, проналажење података на интернету, библиотеци,енциклопедијама и историјским књигама, развијање културе говора, развијање одговорности за рад у тиму.

2019. – Реализован је излет ученика првог и другог разреда. Посећена је дечија представа у позоришту Радмиловац

2019. Екскурзија петог и шестог разреда

Релација: Јунковац – Г. Милановац – Чачак -Златибор – Тара – Б. Башта – Ваљево – Јунковац Објекти за посету: Етно село Сирогојно, Кремна, Тара, Дрвенград, Шарганска осмица, Манастир Рача, река Година

05.2019.г. – Реализована рекреативна настава на Златибору

11.05.2019.г. – реализован је Пролећни крос (крос РТС-а)
28.05.2019.г. – одржана је Смотра рецитатора
30.05.2019.г. – одржане су Игре без граница
07.06.2019.г. – ученици су присуствовали представи „пази црвено“ у изведби Пулс театра
08.06.2019.г. – обележен је Светски дан заштите животне средине
14.06.2019.г. – реализован је „Квиз знања“

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.